Η ανακύκλωση στην τέχνη (protagon.gr)

Σ’ έναν ξεχωριστό και ιδιαίτερο χώρο στο λιμάνι της Τήνου, που τραβάει την προσοχή με τους φορτωμένους με πίνακες και έργα τέχνης τοίχους του, έχει το εργαστήριο-εκθετήριο η Denou (Κωνσταντίνα Καραμπότσου).

Η Denou είναι interior designer 25 χρόνια, με δραστηριότητα στην Τήνο και στην Αθήνα, ενώ παράλληλα ασχολείται και με εικαστικές δημιουργίες. Τα τελευταία χρόνια, λόγω της κρίσης, αποφάσισε να κάνει έναν χώρο στην Τήνο, που να προσφέρει σε προσιτές τιμές έργα τέχνης, μαρμάρινα μικροαντικείμενα από Τηνιακούς καλλιτέχνες, παλιά μικροέπιπλα ανανεωμένα, αντικείμενα, τσάντες και κοσμήματα σύγχρονου design και από ανακυκλώσιμα υλικά.

Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι εφημερίδες, περιοδικά, υφάσματα, γραβάτες, κουρελούδες, φερμουάρ, παλιά κουμπιά, καπάκια και κρικάκια αναψυκτικών, δίσκους βινυλίου, cd, καουτσούκ, πλήκτρα υπολογιστή, σκοινιά, αλουμίνιο, κάψουλες από καφέ nespresso, πλαστικό και οτιδήποτε άλλο την εμπνεύσει.

Πρωτότυπες, ευφάνταστες, ιδιαίτερες οι δημιουργίες της. Αξίζει τον κόπο να περάσει κανείς από το χώρο της για να τις θαυμάσει ή να τις αποκτήσει.

Το moto της, «μην πετάξεις τίποτα. Η τέχνη δεν είναι απαραίτητα ακριβή και ομορφαίνει την καθημερινότητά μας».

Κωνσταντίνα Καραμπότσου
interior designer

e-mail: kon.k@hotmail.com
facebook.com/Denou
tel: 210 6527040 mob.6937013981

(διαβάστε το άρθρο όπως δημοσιεύθηκε στο protagon.gr) 5/8/2014