Τι είναι το Denou

Το denou, είναι ένα φυσικό κατάστημα, στην οδό, Φ.Παξιμάδη 4, στο λιμάνι της Τήνου, που τώρα έγινε και ηλεκτρονικό.

Κοσμήματα χειροποίητα από μάρμαρο, εικαστικά, εναλλακτικά, μοντέρνα, μίνιμαλ, με απρόσμενα σύγχρονα ή ανακυκλώσιμα, οικολογικά υλικά, τσάντες με ιδιαίτερο design και φυσικά υλικά, εκτίθενται σε έναν ξεχωριστό και ιδιαίτερο χώρο στο λιμάνι της Τήνου, που τραβάει την προσοχή με τους φορτωμένους με πίνακες και έργα τέχνης τοίχους του. Εκεί, είναι το εργαστήριο-εκθετήριό  Denou, της Κωνσταντίνας Καραμπότσου και της κόρης της, Νιόβης Κρητικού.

Η Κωνσταντίνα, είναι interior designer, με δραστηριότητα στην Τήνο και στην Αθήνα, ενώ παράλληλα ασχολείται με εικαστικές δημιουργίες, σχεδιασμό και κατασκευή κοσμημάτων. Η Νιόβη Κρητικού, είναι τελειόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας .Σχεδιάζει κοσμήματα και παράλληλα εκθέτει τις εικαστικές δημιουργίες της. Τα τελευταία χρόνια,  αποφάσισαν να κάνουν έναν χώρο στην Τήνο, που να προσφέρει σε προσιτές τιμές, έργα τέχνης νέων καλλιτεχνών, από όλο το φάσμα των εικαστικών, μαρμάρινα μικροαντικείμενα από Τηνιακούς καλλιτέχνες, αντικείμενα, τσάντες και κοσμήματα από μάρμαρο, σύγχρονου design και από ανακυκλώσιμα υλικά.

Τα υλικά που χρησιμοποιουν είναι: μάρμαρο, ασήμι, ημιπολύτιμες πέτρες, μέταλλα, υφάσματα, γραβάτες,  φερμουάρ, παλιά κουμπιά, καπάκια και κρικάκια αναψυκτικών, δίσκους βινυλίου, καουτσούκ, πλήκτρα υπολογιστή, σκοινιά, αλουμίνιο, κάψουλες από καφέ nespresso, περιοδικά εφημερίδες και οτιδήποτε άλλο τις εμπνεύσει.

Πρωτότυπες, ευφάνταστες και ιδιαίτερες οι δημιουργίες τους. Μετά την ανταπόκριση και τον ενθουσιασμό των πελατών, αποφάσισαν να τις παρουσιάσουν και πέρα από τα όρια της Τήνου.

Τώρα, δεν είναι απαραίτητο να πάει κανείς στην Τήνο, για να τις αποκτήσει. Αρκεί μία ηλεκτρονική επίσκεψη στο e-shop της www.denou.gr!